SZEKCIÓK, MŰTERMEK 
Nemzetközi Alkotóműhely és Művésztelep
Alkotótábori Egyesület
3876 Hidasnémeti, Mészáros u. 6.
E-mail: edit3876@freemail.hu
2008
FESTŐ SZEKCIÓ
VEZETŐ: FAJÓ JÁNOS
A SZEKCIÓBA JELENTKEZŐK SZÍNTANNAL ÉS KOMPOZÍCIÓS GYAKORLATOKKAL FOGLALKOZNAK, MAJD EZEKBŐL ELKÉSZÍTHETIK ELSŐ TÁBLAKÉPÜKET. A DIÁKOK SAJÁT MAGUK KÉSZÍTIK EL VÁSZNAIKAT, ILLETVE A TÁBLAKÉPEK FA ALAPJÁT ÉS MEGISMERKEDHETNEK AZ OLAJFESTÉK JELLEMZŐIVEL IS. A JÓL SIKERÜLT KOMPOZÍCIÓKAT A HELYSZÍNEN TALÁLHATÓ SZITAMŰHELYBEN SOKSZOROSÍTHATHJÁK. A FELVÉTELIRE KÉSZÜLŐKNEK LEHETŐSÉGÜK VAN CERUZÁVAL ILLETVE SZÉNNEL TANULMÁNYRAJZOT IS KÉSZÍTENI (KOCKOLÓGIA, FEJ, AKT, STB...)
 
GRAFIKA SZEKCIÓ
VEZETŐ: KOVÁCS TAMÁS
A grafikai szekcióban a diákok 12 sokszorosító eljárással ismerkednek meg, amelyekbõl szakmai segítséggel 5-6- félét ki is próbálhatnak. Megtanulhatják a FOLT PONT VONAL FOLT használatát az arányok által kínált grafikai lehetõségeket. Szervesen kapcsolódik mindez a festõ szekcióhoz. SZIN Aképi tömegek virtuális terek kompozíciós lehetõségein keresztül szerves kapcsolódás a plasztikai szekcióhoz és a kerámiai formaképzéshez.
 
PLASZTIKA, DESIGN
VEZETŐ: ZALAVÁRI JÓZSEF
A TERMÉSZET, A GEOMETRIKUS FORMÁK ÉS A KÚLTÚRA VIZUÁLIS FORMAKINCSÉBEN FELFEDEZHETŐ TÖRVÉNYSZERŰSÉGEK RENDSZEREZÉSÉVEL OLYAN VIZUÁLIS FORMANYELVET BIRTOKOLHATUNK AMELY EGYARÁNT SEGÍT TÁJÉKOZÓDNI A KÉPZŐMŰVÉSZET, AZ ÉPÍTÉSZET ÉS A DESIGN VILÁGÁBAN, ÉS LEHETŐSÉGET TEREMT ARRA, HOGY ENNEK A VILÁGNAK ALKOTÓ RÉSZTVEVŐJÉVÉ VÁLJUNK. A SZEKCIÓKBA JELENTKEZŐK A MUNKÁT KÜLÖNFÉLE STÚDIUMOKKAL KEZDIK, MINT PÉLDÁUL TERMÉSZETI FORMÁK FORMAGAZDAGSÁGÁBÓL MERÍTVE FORMA ÉS ANYAGKAPCSOLATOK, KÜLÖNFÉLE ELEMZŐ GYAKORLATOK, PAPÍRPLASZTIKA, MONOGRAM TÉRBELI PLASZTIKAI TANULMÁNYKÉNT VALÓ MEGJELENÍTÉSE. A FORMATANI ALAPFELADATOK MELLETT MINDEN RÉSZTVEVŐ ÖNÁLLÓ PLASZTIKAI PROGRAMJÁT IS VÉGZI. A NÖVENDÉKEKNEK LEHETŐSÉGE VAN MODEL UTÁNI MINTÁZÁSRA IS.
 
FOTÓ SZEKCIÓ
VEZETŐ: MATKÓCSIK ANDRÁS, ERDÉSZ ÁDÁM, VARGA MÁTÉ
A FOTÓ SZEKCIÓBAN A RÉSZTVEVŐK MEGIMSERKEDNEK A FÉNYKÉPEZŐGÉP FELÉPÍTÉSÉVEL ÉS TULAJDONSÁGAIIVAL, A FÉNYKÉPEZŐGÉP NÉLKÜLI FÉNYKÉPÉSZETTEL, LABORÁLÁSSAL, FILMHÍVÁSSAL, STUDIOTECHNIKÁKKAL VALAMINT DIAVETÍTÉSSEL EGYBEKÖTÖTT ELŐADÁSOKON BŐVÍTHETIK ISMERETEIKET. A FOTÓZÁS TÉMÁJÁNAK KIVÁLASZTÁSÁHOZ SEGÍTSÉGÜL FELADATOKAT KAPNAK, MELYEK RÉSZBEN VÁLASZTHATÓAK, RÉSZBEN KÖTELEZŐEK. A SZEKCIÓBA JELENTKEZŐK HOZZANAK MAGUKKAL SAJÁT ANALÓG FÉNYKÉPEZŐGÉPET, ESETLEG KIEGÉSZÍTŐ OPTIKÁKAT!
 
ÉPÍTÉSZ SZEKCIÓ
VEZETŐ: KAPY JENŐ
AZ ÉPÍTÉSZ SZEKCIÓBAN A FELADAT A KÖRNYÉK ÉPÍTÉSZETI JELLEMZŐINEK ÉS STÍLUSELEMEINEK FELHASZNÁLÁSÁVAL ÖNÁLLÓ MAKETT, ILLETVE HOZZÁTARTOZÓ TERVEK KÉSZÍTÉSE, MELYBEN SZEREPET KAPNAK AZ ÉPÜLETET ÖVEZŐ KÖRNYEZETI ELEMEK ÉS TERMÉSZETI FORMÁK IS.
 
KERÁMIA SZEKCIÓ
VEZETŐ: STURM ORSOLYA
EBBEN A SZEKCIÓBAN A DIÁKOK MEGISMERKEDHETNEK AZ AGYAG TULAJDONSÁGAIVAL, ÉS RÖVIDESEN EL IS KÉSZÍTHETIK ELSŐ TÁRGYAIKAT, KERÁMIA EDÉNYEIKET. A SZEKCIÓBAN FONTOS SZEREPE VAN A DESIGN-NAK, A FŐ HANGSÚLY A FUNKCIONÁLIS TÁRGYTERVEZÉSEN VAN, AKÁR TEÁSKANNÁRÓL, AKÁR DÍSZTÁRGYRÓL BESZÉLÜNK.
 
DIGITÁLIS SZEKCIÓ
VEZETŐ: ERDÉSZ ÁDÁM & VARGA MÁTÉ
MA MÁR SOK ESETBEN ELENGEDHETETLEN A SZÁMÍTÓGÉP HASZNÁLATA VALAMILYEN FORMÁBAN, ÉPPEN EZÉRT A DIGITÁLIS TECHNIKA SZEKCIÓ JÓL KIEGÉSZÍTHETI BÁRMELYIK EGYÉB SZEKCIÓT. A KÖTELEZŐ FELADAT A SZÍN, FORMA ÉS ARÁNYOK VIZSGÁLATA ÖNÁLLÓ EGYSÉGENKÉNT, MELYEK "MEGMOZGATVA" VÉGÜL KOMPOZÍCIÓVÁ ÁLLNAK ÖSSZE. A MÁSIK TÉMA FÉNY-ÁRNYÉK ÉS FORMA SEGÍTSÉGÉVEL MOZGÓKÉPES TANULMÁNY KÉSZÍTÉSE. EZEKEN KÍVÜL LEHETŐSÉG VAN EGYÉNI PROJEKTEK KIVITELEZÉSÉRE IS ELŐZETES KONZULTÁCIÓ ALAPJÁN. A FELSZERELÉS BIZTOSÍTOTT, DE A SZEKCIÓBA JELENTKEZŐK LEHETŐSÉG SZERINT HOZZANAK MAGUKKAL SAJÁT DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉPET, ILLETVE KAMERÁT, ESETLEG SZÁMÍTÓGÉPET!